Wat is een 360 foto

Waarom een 360 foto

Een 360 foto is een fantastische manier om uw locatie volledig tot zijn recht te laten komen. Zo’n panorama foto is de het startpunt voor allerlei vormen van marketing. Bijvoorbeeld voor een bedrijfsvermelding op Google Street View, een virtual tour op uw website of een promotie op bijvoorbeeld Facebook.

Hoe werkt een 360 foto

Rondkijken in alle richtingen, dat doen we zelf de hele dag. Maar op een computer- of telefoonscherm is alles plat. Eigenlijk is een 360 foto ook een platte afbeelding, echter gemaakt met een speciale camera. Platforms als Google Street View en Facebook tonen deze foto’s als naadloze bollen. Maar met behulp van Zeebeen is dat ook op uw eigen website mogelijk. Bovendien herkennen ook steeds meer smartphones de bestanden.

Loading...

Hoe maak je een 360 foto

De meest eenvoudige manier om een 360 foto te maken is met een speciale 360 camera. Deze hebben twee of meer lenzen, vaak zogenaamde fish-eye lenzen die tot 180 graden in het rond kunnen kijken. Ingebouwde software knoopt deze foto’s meteen aan elkaar tot één bestand.

Een tweede optie is een normale camera met een fish-eye lens. Met behulp van een speciale stafiefkop kan de camera precies rond het centrum van de denkbeeldige ‘beeldbol’ worden rondgedraaid. Vervolgens worden de losse foto’s later op de computer samengevoegd (gestitched).

wat is een 360 camera

Is een 360 camera beter dan een gewone camera voor 360 panorama’s?

Een 360 camera is gemakkelijker in het gebruik dan een gewone camera op een speciaal statief. Als snelheid belangrijk is, dan is een 360 camera beter. Bijvoorbeeld bij bewegende onderwerpen. Maar als kwaliteit belangrijk is, dan kan het beste voor een gewone camera worden gekozen.

Groter is beter

In de fotografie geldt namelijk voor beeldkwaliteit: groter is beter. Ten eerste vangt een grotere sensor meer licht, wat onder meer zorgt voor minder ruis. Ten tweede heeft een grotere lens minder afwijkingen, het is immers makkelijker om een groot oppervlak de juiste bolling te geven dan een klein priegel lensje. En dat laatste is nog meer van belang bij extreme groothoeklenzen, zoals een fish-eye.

  • hoe maak je een 360 foto
  • hoge kwaliteit 360 foto

Dus gebruikt Zeebeen een grote 360 camera?

Helaas, dat is namelijk een probleem. Om een perfecte bolvormige foto te maken, moet deze vanuit het centrale punt van de bol worden gemaakt. En bij een 360 camera met grote lenzen en sensoren lukt dit niet meer. Het zogenaamde parallax effect zorgt dat de beelden niet meer goed op elkaar aansluiten. Dat is met name een probleem in interieurs.

We gaan voor de beste kwaliteit.

We kiezen voor de beste beeldkwaliteit. Sinds kort gebruiken we de fantastische Nikon Z7 met een Nikon Fish-Eye lens. Deze combinatie levert 45 megapixel beelden met een beeldhoek van 180 graden. De sensor levert werkelijk spetterende beelden. Met behulp van de speciale statiefkop combineren we 6 foto’s (links, rechts, voor, achter, boven, onder) tot de beste kwaliteit 360 foto die momenteel mogelijk is.

nikon z7

“The Nikon Z7 has the world’s highest technical image quality in a mirrorless camera simply because it has all of the highest resolution and sharpness and, most importantly, unbeaten color rendition. No digital camera takes better pictures than the Z7.”

Ken Rockwell

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt uw locatie optimaal onder de aandacht van uw klanten brengen. Wij kunnen u helpen met zichtbaarheid in Google, een VR tour op uw website of 360 foto’s.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact

Toon uw locatie op uw eigen website

Overtuig uw potentiele klanten van de kwaliteit van uw aanbod. Met een VR tour kan uw locatie in een webbrowser worden ervaren. En kiest u voor een tour van Zeebeen, dan kan deze volledig in uw website geïntegreerd, zo houdt u alles eigen hand.

Virtual Tour
social media marketing

Social Media Marketing

Panorama foto’s zijn  een geweldig hulpmiddel voor Social Media Marketing. Zo kunt u voor Instagram gebruik maken van de ‘Swipeable Post’ en zijn de foto’s bijvoorbeeld te gebruiken in Facebook, dat 360 foto’s ondersteunt. Lees verder hoe dit voor u kan werken…

Social Media Marketing
360 foto

Rondkijken met een 360 foto

Met een 360 foto kunnen klanten letterlijk rondkijken in uw pand of op uw terrein. Plaats deze panorama foto’s op uw website, op social media en op Google Street View. Met de expertise van Zeebeen krijgt u een spetterend resultaat.

360 Foto